Grotten Valkenburg: avontuurlijke activiteiten

 • Grotten Valkenburg, mergelgrotten

De mergelgrotten van Valkenburg zijn het perfecte decor voor activiteiten zoals grotbiken met een grote groep (10+ mensen), grotbiken met een kleine groep (direct online te boeken), of klautertochten. Bij ASP Adventure bent u bij het juiste adres: wij zijn al ruim twintig jaar exclusieve aanbieder van activiteiten in de grotten van Valkenburg.

De bijzondere grotten van Valkenburg

Onze activiteiten in de mergelgrotten van Valkenburg, nabij Maastricht, vinden plaats in een zeer bijzondere omgeving. De temperatuur in de grotten is het hele jaar door constant, dus de omstandigheden zijn altijd gelijk. In de mergelgrotten van Valkenburg heerst een doodse stilte en als alle lampen uit zijn ziet u letterlijk geen hand voor ogen. Maar wees gerust, onze ervaren begeleiders zorgen voor een spannende maar zeer veilige ervaring.

De grotten van Valkenburg zijn feitelijk geen natuurlijke grotten. Het gaat hier om mensenwerk: groeves waaruit mergel wordt gewonnen. De groeve in Valkenburg is de grootste toegankelijke van Europa in zijn soort. Wij zijn bijzonder trots dat we onze spannende activiteiten, zoals grotbiken, in zo’n bijzondere setting kunnen aanbieden!

Grotten van Valkenburg, perfect bereikbaar vanuit b.v. Maastricht

De grotten van Valkenburg waar wij onze activiteiten aanbieden bevinden zich in de Sibbergroeve. De ligging is zeer centraal, zo bevindt Valkenburg zich slechts 20 minuten van Maastricht met de auto, de trein doet er 11 minuten over!

 • Grotbiken in de Tijd

  Grotbiken Speciaal

  Achter elkaar aan volgen we onze gids door een wirwar van mergelgangen. Enkel het schijnsel van onze fietslampjes verraad details van onze mysterieuze omgeving. Plots lijkt er licht te verschijnen. Een oude poort wordt met een krakend geluid geopend. Zwak schijnsel komt langzaam op een plek die in duisternis gehuld was. Steeds meer kaarsen vullen de mysterieuze ruimte met een warme gloed. De verhalen die verteld worden komen tot leven in mijn gedachte. Werken..  Wonen.. Godsdienst... bedrijven.. Hier?! De groeve heeft een verhaal. Een verhaal dat me nog lang bij blijft nadat ik weer met beide voeten boven de grond sta.

 • Grotbiken - individueel

  We maken onze helmen stevig vast en controleren voor de laatste keer onze verlichting. Een voor een verdwijnen we op onze mountainbikes het donkere gat in, achter onze gids aan. We profiteren nog heel even van de verlichting bij de opstapplek, maar direct na de eerst bocht is het aardedonker. Mountainbiken door de Limburgse mergelgrotten; wie verzint zoiets? Toch is het extreem cool. Het enige wat we nog horen is het gezoem van onze cardanfietsen. Inderdaad, geen kettingen. Langzaam wennen mijn ogen aan het donker. In het schijnsel van de fietslamp is er eigenlijk heel veel te zien. We fietsen langs gestapelde mergelblokken, wandtekeningen, grote open ruimtes en af en toe moeten we ineens ook heel diep … BUKKEN!

 • Grot klautertocht

  Grot klauter tocht mergelgrotten Valkenburg avontuur

  Een voor een hijsen we ons in onze klimgordels. De helmen gaan op en daarna verdwijnen we achter elkaar de donkere gangen in van de kasteelruine. In het licht van de lampen geeft een mystieke onderaardse wereld zich aan ons bloot. De vluchtgangen uitgehouwen in mergel doen bijna magisch aan. Zoiets heb ik nog nooit gezien! We zekeren onszelf aan de staaldraden en dan gaat de lol beginnen. We klauteren door smalle gangetjes, klimmen omhoog via steile laddertjes en ‘seilen ab’ naar de volgende uitdaging. Dit is zo’n enorme kick. De adrenaline giert door m’n lijf!

Waarom kiezen voor ASP Adventure?
 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Ruim 50.000 tevreden bezoekers per jaar
 • Enthousiaste en professionele begeleiding
 • Certificaat van uitmuntendheid Trip Advisor
 • VeBON-lid
 • TÜV gecertificeerd
 • Uw veiligheid staat altijd voorop