Grotbiken - individueel

Tip: Op zoek naar nog meer diepgang? Check:
Grotbiken in de Tijd

Bij Grotbiken maak je een bijzondere fietstocht van 8 á 10 kilometer door de Sibbergroeve, het grootste ondergrondse gangenstelsel van Europa.

Grotbiken is al jaren een begrip in Valkenburg en ver daarbuiten en wordt exclusief aangeboden bij ASP Adventure!

Volg de ervaren gids steeds dieper het mysterieuze zachtgele mergelstelsel in tijdens deze actieve ontdekkingstocht. Je fietst op een speciale grotbike: een mountainbike zonder ketting speciaal voor gebruik in de grotten.

De snelheid bij het Grotbiken wordt aangepast aan de langzaamste fietser in de groep. Houd er rekening mee dat jullie een lange wenteltrap afdalen en beklimmen om deel te kunnen nemen aan het programma.

Let op: minimaal 1,40 meter lengte van deelnemers

  • 1,5 uur Inclusief instructie
  • U kunt een combinatie programma boeken, waardoor u 6.50 euro per persoon korting krijgt. Selecteer het programma in het boekingsproces.
  • Incl. alle materialen en begeleiding
28,50 €
Per persoon incl. BTW

We maken onze helmen stevig vast en controleren voor de laatste keer onze verlichting. Een voor een verdwijnen we op onze mountainbikes het donkere gat in, achter onze gids aan. We profiteren nog heel even van de verlichting bij de opstapplek, maar direct na de eerst bocht is het aardedonker. Mountainbiken door de Limburgse mergelgrotten; wie verzint zoiets? Toch is het extreem cool. Het enige wat we nog horen is het gezoem van onze cardanfietsen. Inderdaad, geen kettingen. Langzaam wennen mijn ogen aan het donker. In het schijnsel van de fietslamp is er eigenlijk heel veel te zien. We fietsen langs gestapelde mergelblokken, wandtekeningen, grote open ruimtes en af en toe moeten we ineens ook heel diep … BUKKEN!