Grotbiken in de Tijd

Minimale lengte voor alle deelnemers: 1,40 meter.

In dit programma ga je op de grotbike op pad en ontdek je de sporen in de tijd in de Sibbergroeve, het grootste ondergrondse gangenstelsel van Europa.

Onder leiding van een ervaren gids ga je op zoek naar de bijzondere plekken die vertellen over de historie van deze onderaardse wereld. Zo breng je een bezoek aan het werkfront van de blokbrekers, de dappere arbeiders die diep onder de grond de mergel hebben gewonnen en zo de groeve hebben gevormd. Maar er is nog veel meer bijzonders te ontdekken, zoals de in kaarslicht gehulde kapel uit de tijd van de Franse bezetting.

Het ontdekken van de sporen in de tijd is een onvergetelijke ervaring, die in stijl wordt gestart of afgesloten. Boven de grond maak je kennis met de Limburgse gastvrijheid op een prachtige, 14e eeuwse kasteelhoeve met koffie en echte Limburgse vlaai (voor- of achteraf aan de activiteit, dit is afhankelijk van de planning).

  • 3 uur Inclusief instructie
  • U kunt een combinatie programma boeken, waardoor u 6,50 euro per persoon korting krijgt. Selecteer het programma in het boekingsproces.
  • Alle materialen en begeleiding
42,00 €
Per persoon incl. BTW

Achter elkaar aan volgen we onze gids door een wirwar van mergelgangen. Enkel het schijnsel van onze fietslampjes verraad details van onze mysterieuze omgeving. Plots lijkt er licht te verschijnen. Een oude poort wordt met een krakend geluid geopend. Zwak schijnsel komt langzaam op een plek die in duisternis gehuld was. Steeds meer kaarsen vullen de mysterieuze ruimte met een warme gloed. De verhalen die verteld worden komen tot leven in mijn gedachte. Werken..  Wonen.. Godsdienst... bedrijven.. Hier?! De groeve heeft een verhaal. Een verhaal dat me nog lang bij blijft nadat ik weer met beide voeten boven de grond sta.