Grotbiken

Minimale lengte voor alle deelnemers: 1,40 meter.

Tip: Op zoek naar nog meer diepgang? Check:
Grotbiken in de Tijd

Bij Grotbiken maakt u een bijzondere fietstocht van 8 á 10 kilometer door de Sibbergroeve, het grootste ondergrondse gangenstelsel van Europa.

Grotbiken is al jaren een begrip in Valkenburg en ver daarbuiten en wordt exclusief aangeboden bij ASP Adventure!

Volg de ervaren gids steeds dieper het mysterieuze zachtgele mergelstelsel in tijdens deze actieve ontdekkingstocht. U fietst op een speciale grotbike: een mountainbike zonder ketting speciaal voor gebruik in de grotten.

De snelheid bij het Grotbiken wordt aangepast aan de langzaamste fietser in de groep. Houd er rekening mee dat jullie een lange wenteltrap afdalen en beklimmen om deel te kunnen nemen aan het programma.

  • 1,5 uur Inclusief instructie
  • Ervaren begeleiding, uw veiligheid staat voorop
  • Diverse catering opties
  • Including necessary materials and ASP guide.
26,15 € excl. BTW Per persoon
28,50 €
incl. BTW Per persoon

We maken onze helmen stevig vast. En controleren voor de laatste keer onze verlichting. Daarna verdwijnen we op onze mountainbikes een voor een achter onze gids het donkere gat in. Heel even nog profiteren we van de verlichting bij de opstapplek, maar direct na de eerst bocht is het aardedonker. Mountainbiken door de Limburgse mergelgrotten; wie verzint nou zoiets? Toch is het extreem cool. Het is hier zó donker. En ook zó stil. Je hoort hier helemaal niets, alleen het gezoem van onze cardanfietsen (ja inderdaad geen kettingen) en het gezucht van m’n medefietsers. Heel langzaam wennen m’n ogen aan het donker. In het schijnsel van m’n fietslamp is er eigenlijk heel veel te zien. Wandtekeningen, grote open ruimtes en af en toe moeten we ineens ook heel diep ….BUKKEN!!!