Grot Klautertocht

  • Grotklautertocht Klimmen kasteelruine

Maak je klaar voor een spannende, uitdagende tocht rondom het thema hoogte die zich afspeelt in en om de kasteelruïne en het doolhof van vluchtgangen. Het verleggen van je grenzen staat centraal! Wat ga je beleven:

Kruipdoor sluipdoor: Via trappen en ladders in nauwe passages begeef je je door het unieke doolhof van oude vluchtgangen van onderdeel naar onderdeel.

Klimwand: Beklim onze klimwand van 40m2 en maar liefst 8 meter hoog. Daag jezelf uit om de route zo uitdagend mogelijk te maken door te kiezen voor de moeilijkheidsgraad die bij je past.

Abseilen: Een hoogtepunt in deze tocht. Vanaf de sprookjesachtige kasteelruïne van Valkenburg dalen we af in een 30 meter diepe oude waterput.

  • 1,5 uur Inclusief instructie
  • U kunt een combinatie programma boeken, waardoor u 6 euro per persoon korting krijgt. Selecteer het programma in het boekingsproces.
  • Alle materialen en begeleiding
28,50 €
Per persoon incl. BTW

Een voor een hijsen we ons in onze klimgordels en zetten we onze helmen op. We volgen onze gids de in mergel uitgehouwen gangen van de Fluweelengrot in. Ze doen bijna magisch aan. Zoiets heb ik nog nooit gezien! Dan gaat de lol beginnen. Klik, stap, klik, stap, een sprong en door. We zekeren onszelf aan staaldraden, klauteren over trapjes, dalen via smalle trappetjes en klimmen omhoog via steile hellingen tot we aankomen in de ruïne van het ooit zo machtige kasteel, dat trots uittorent boven Valkenburg. Op naar de volgende uitdaging: abseilen in de waterput. Met bonzend hart werp ik een blik in de diepte. Geen bodem te zien. Toch laat ik mezelf over de richel zakken… Even later raken mijn voeten de veilige bodem van de put. Ik heb het gedaan.

Let op: de minimale lengte voor deelnemers bedraagt 1,30 meter