Combinatie Grotbiken & Grotklautertocht

Minimum length of participants is 1.40 metres.

Dit programma is een prachtige combinatie van twee van de meest populaire activiteiten van ASP Adventure:

Grotbiken en Grotklautertocht

Boek het combinatieprogramma en u profiteert van een aantrekkelijke korting van 25% op de tweede activiteit (u betaalt € 50 per persoon, in plaats van € 57 voor de twee losse activiteiten).

In totaal duurt dit combinatieprogramma 3,5 uur, inclusief een half uur verplaatsingstijd (op eigen gelegenheid). Startlocaties:

Grotklautertocht: Daalhemerweg 27 te Valkenburg
Grotbiken: Daalhemerweg 150 te Valkenburg

Bij het boeken spreken we met u af met welk programma u begint en waar u zich moet melden

  • 3 uur Including instruction
  • Ervaren begeleiding, uw veiligheid staat voorop
  • Diverse catering opties
  • Including necessary materials and ASP guide.
45,87 € excl. BTW Per person
50,00 €
incl. BTW Per person

Klautertocht
Onder en rondom de kasteelruïne van Valkenburg ligt een schitterende klautertocht verborgen. Klauteren, klimmen en dalen staan hier centraal en de sprookjesachtige mergelgangen zorgen voor een unieke sfeer. De tocht bestaat uit een aantal verschillende onderdelen die een voor een worden bezocht. Dit programma is uitermate geschikt voor iedereen omdat geen enkel onderdeel verplicht is en dus iedereen zijn of haar grenzen zo hoog kan leggen als men zelf wil.
Kruipdoor sluipdoor: Tijdens de gehele tocht bevindt men zich in de eeuwen oude vluchtgangen van de kasteelruine. Soms brede hoge gangen, dan weer smalle lage gangen. Via trappen en ladders in nauwe passages begeeft men zich door dit unieke doolhof van gangen van onderdeel naar onderdeel.
Klimwand: Beklim onze klimwand van 40m2 en maar liefst 8 meter hoog. Daag jezelf uit om de route zo uitdagend mogelijk te maken door te kiezen voor de moeilijkheidsgraad die bij jou past. De klimroutes zijn er verschillende moeilijkheidsgraden zodat er altijd voor iedereen iets bij is.
Abseilen: Een hoogtepunt in deze tocht. Vanaf de sprookjesachtige kasteelruïne van Valkenburg dalen we af in een 30 meter diepe oude waterput. We komen uit in de eeuwenoude vluchtgangen van het kasteel waarin we onze route vervolgen. Een unieke ervaring in de Limburgse grotten!

Grotbiken
Dit door ASP Adventure ontwikkelde onderdeel is uniek in heel Europa! Op een, speciaal voor de grot aangepaste, mountainbike legt u een parcours van 8 tot 10 kilometer af door het immense gangenstelsel (70 kilometer). Onder leiding van een ervaren ASP-gids gaat u op zoek naar de mooiste plekjes van de grot. Onderweg zal er een en ander worden verteld over de grotten en kunt u genieten van de zeer aparte sfeer die de mergelwereld te bieden heeft. De tocht is voor iedereen goed te doen: jong en oud, goede of minder goede conditie. De gids past het tempo aan, aan de wensen van de groep zodat iedereen optimaal van dit programma kan genieten.