FAQ

 • 1) Welke kleding kan ik het beste dragen?

  Onze gidsen dragen in de grotten comfortabel zittende kleding en stevig schoeisel. Een t-shirt met een fleece vest is warm genoeg. In de groeve heerst een constante temperatuur van ongeveer 12 graden celsius.Voor onze outdoor programma’s raden wij comfortabele, sportieve kleding aan, passend bij de weersverwachtingen.

 • 
2) Zijn de programma’s voor iedereen toegankelijk?

  Ja, de programma’s zijn goed te doen voor iedereen met een normale fysieke conditie. De activiteiten zijn actief, niet perse sportief. Het tempo wordt aangepast aan de langzaamste in de groep. Houd er bij de Sibbergroeve rekening mee dat jullie een lange wenteltrap moeten afdalen en beklimmen om deel te kunnen nemen aan de grotprogramma’s.

 • 3) Wat is de minimale leeftijd voor deelname aan programma's?

  Bij onze grottentochten geldt een minimum leeftijd van 6 jaar. Verder geldt een minimumlengte van 1.40 m. voor het grotbiken en de grotklautertocht. Personen onder deze lengte kunnen niet veilig fietsen op onze grotbikes of veilig gebruik maken van onze materialen.

 • 4) Word ik in de grotten vies en/of nat?

  Nee, in de grotten is het droog en schoon. De mergel kan wel op kleding terechtkomen, maar mergelstof kan makkelijk afgeklopt worden.

 • 5) Zijn de grotten laag of smal?

  Over het algemeen kan men in de grotten staan en lopen. Op enkele plaatsen zijn de grotten echter smaller en lager, waar men moet bukken.

 • 6) Kan ik me na het grotprogramma omkleden?

  Op onze grotlocaties zijn geen omkleedruimtes aanwezig, enkel toiletruimtes.

 • 7) Kan ik bij de locaties pinnen of gebruik maken van een creditcard?

  Nee, het is niet mogelijk om op de locaties te pinnen of te betalen met credit card. Via ons online boekingssysteem kunnen groepen kleiner dan 10 personen via internet reserveren en betalen. Groepen groter dan 10 personen ontvangen een factuur.

 • 8) Is het mogelijk om met grote groepen te boeken?

  Jazeker, wij hebben met onze programma’s een capaciteit van 1.500 activiteitenbezoekers per dag.

 • 9) Mag ik foto’s maken in de grotten?

  Ja, in de grotten mogen foto’s worden gemaakt.

 • 10) Zijn de fietsen voorzien van SPD pedalen ofwel klikpedalen?

  Nee, al onze fietsen zijn voorzien van standaard mountainbike pedalen. Het is niet mogelijk om fietsschoenen in de pedalen vast te klikken.

 • 11) Kan er een kinderstoeltje achter op de fiets?

  Nee, dat is helaas niet mogelijk. Het is niet toegestaan om een kinderstoeltje achter op de fiets te monteren.

 • 12) Kan ik mijn eigen fiets of fietsmaterialen (helm, licht) meenemen?

  Nee, omdat wij de veiligheid zo veel mogelijk willen waarborgen,  staan wij het niet toe eigen fietsmaterialen in de grot te gebruiken.

 • 13) Zijn de locaties bereikbaar met het openbaar vervoer (OV)?

  Ja, er zijn bussen die rechtstreeks voor onze locatie stoppen. Welke buslijnen dit zijn is afhankelijk van de datum (dit verschilt per dag). Kijk op: https://www.arriva.nl/limburg/reisinformatie/reisplanner.htmLet op! Arriva maakt ook gebruik van 'Belbussen'. Indien de bus die u nodig heeft en Belbus is, staat dit er duidelijk bij vermeld op de reisplanner. De Belbus dient echter uiterlijk 1 uur op voorhand gereserveerd te worden. Wilt u gebruik maken van de Belbus? Bel dan dus ruim op tijd naar: 0800-0224050 Voor meer informatie over het openbaar vervoer kunt u kijken op www.9292ov.nl. U vind de adressen van onze verschillende locaties hier.

 • 14) Wij komen met een touringcar, kunnen we deze ergens parkeren?

  Er zijn twee busstroken voor de ingang van het grotbiken, deze bieden enkel een in- en uitstapmogelijheid. Ook bij de Fluwelengrot kunnen bussen alleen bezoekers afzetten. Bussen kunnen het beste parkeren bij de busparkeerplaats van Holland Casino.  Bij Hoeve Schaloen hebben wij wel een eigen parkeergelegenheid voor bussen. Voor overige parkeerinformatie zie onze locatie informatie pagina

 • 15) Kunnen zwangere vrouwen of mensen met claustrofobie of hoogtevrees deelnemen?

  Dit verschilt per persoon, gelieve contact op te nemen met ons salesteam voor persoonlijk advies.